Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвувале за напад

1475983
Во воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвувале за напад.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Како резултат на координираната работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ), во областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани 8 терористи на ПКК кои се утврдени со летала за извидување и набљудување и кои се подготвувале за напад.“

 Слични вести