Во Бинѓол започна операцијата „Молња-6 црн пекол“

Во операцијата на 47 оперативни тимови на гарската команда на жандармеријата учествуваат жандармериски командоси, припадници на специјалните единици на жандармеријата, припадници на специјалните единици на полицијата и безбедносни чувари

1475637
Во Бинѓол започна операцијата „Молња-6 црн пекол“

Во Бинѓол започна операцијата „Молња-6 црн пекол“ (Yıldırım-6 Karacehennem).

Според соопштението кое беше објавено од страна на Минисерството за внатрешни работи, од страна на Градската команда на жандармеријата на Бинѓол започна воената операција „Молња-6 црн пекол“ чија цел е целосно остранување на сепаратистичко-терористичката организација одневниот ред на Турција и неутраЛизирање на терористите од областа во која се стационирани.

Во операцијата на 47 оперативни тимови на гарската команда на жандармеријата учествуваат жандармериски командоси, припадници на специјалните единици на жандармеријата, припадници на специјалните единици на полицијата и безбедносни чувари, вкупно 700 припадници не турските вооружени безбедносни сили.

Во рамките на досегашните операции „Молња 1-2-3-4-5“ кои беа насоени против тероризмот и целосно уништување на тероризмот во земјата, досега беа неутрализирани 22 терористи, 31 пештера, засолништа и складишта, како и голем број оружје и муниција, животни намирници.

Во соопштението беше потенцирано дека операцијата „Молња“ продолжува со поддршка на народот и голема верба и одлучност.Слични вести