Повик од Алтун за респект кон националната волја

Она со што се соочуваме е синдромот на опозицијата дека (претседателот Реџеп Тајип Ердоган) да си замине, па нема врска како ќе си замине

1475387
Повик од Алтун за респект кон националната волја

Директорот на Дирекцијата за комуникации при претседателството Фахретин Алтун упати повик за респект кон националната волја.

Алтун во објавата преку профилот на социјалните медиуми во врска со ставот на опозицијата кон изјавата на американскиот претседателски кандидат Џо Бајден рече: „Она со што се соочуваме е синдромот на опозицијата дека (претседателот Реџеп Тајип Ердоган) да си замине, па нема врска како ќе си замине. Нашиот повик се однесува да се покаже поголем респект кон националната волја.“

Имено Џо Бајден во еден говор во декември рече дека со поддршка опозицијата на Турција, ќе ја променат актуелната власт.Слични вести