Борбата на Турција против Ковид-19: Излекувани уште 1.002 пациенти, досега вкупно 233.915

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 23 лица, дијагностицирани се 1.303 новозаразени, а оздравеа уште 1.002 пациенти; Досега починаа вкупно 6.039 лица, инфектирани се 253.108, а оздравеа вкупно 233.915 лица

1475817
Борбата на Турција против Ковид-19: Излекувани уште 1.002 пациенти, досега вкупно 233.915

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 23 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 6.039 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 87.223 тестирања од кои се дијагностицирани 1.303 новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 253.108 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.002 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 233.915 лица.Слични вести