Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 232 913

Во последните 24 часа беа остварени 82 318 тестови од кои 1 263 беа позитивни

1475210
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 232 913

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 20 и вкупно изнесува 6 016 лица.

Во истиот период беа остварени 82 318 тестови од кои 1 263 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 942 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 232 913.



Слични вести