Дваесет и пета заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во Идлиб, во Сирија

Министерството за национална одбрана соопшти дека на Автопатот М-4 во подрачјето на градот Идлиб, во Сирија, е реализирана дваесет и петата заедничка турско-руска копнена патрола

1474450
Дваесет и пета заедничка турско-руска копнена патрола на Автопатот М-4 во Идлиб, во Сирија

На Автопатот М-4 во подрачјето на градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија е реализирана дваесет и петата заедничка турско-руска копнена патрола.

Министерството за национална одбрана соопшти дека на Автопатот М-4 во подрачјето на градот Идлиб, во Сирија, е реализирана дваесет и петата заедничка турско-руска копнена патрола.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „На Автопатот М-4 во Идлиб е реализирана дваесет и петата заедничка турско-руска копнена патрола. Во извршен напад од страна на терористите за време на патролата во едно наше возило е причинета мала материјална штета. Областа од каде е реализиран нападот е ставена под оган, операцијата продолжува.“Слични вести