Борбата на Турција против Ковид-19: Отпуштени од болница уште 1.002 лица, досега оздравеа вкупно 231.971

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 22 лица, дијагностицирани се 1.233 новозаразени, а оздравеа уште 1.002 пациенти; Досега починаа вкупно 5.996 лица, инфектирани се 250.542, а оздравеа вкупно 231.971 лице

1474523
Борбата на Турција против Ковид-19: Отпуштени од болница уште 1.002 лица, досега оздравеа вкупно 231.971

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 22 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.996 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 74.846 тестирања од кои се дијагностицирани 1.233 новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 250.542 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.002 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 231.971 лице.

 Слични вести