МНО: Фрегатата „ТЏГ Кемалреис“ и корветата „ТЏГ Бандирма“ на задача во Источниот Медитеран

Министерството за национална одбрана соопшти дека фрегатата „ТЏГ Кемалреис“ и корветата „ТЏГ Бандирма“ се на задача во Источниот Медитеран

1473819
МНО: Фрегатата „ТЏГ Кемалреис“ и корветата „ТЏГ Бандирма“ на задача во Источниот Медитеран

Министерството за национална одбрана соопшти дека фрегатата „ТЏГ Кемалреис“ и корветата „ТЏГ Бандирма“ се на задача во Источниот Медитеран.

Министерството во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја сподели следната информација: „Фрегата ТЏГ Кемалреис која учествуваше во операцијата Средоземноморски штит и корветата ТЏГ Бандирма која беше вклучена во Привремените сили на Обединетите нации (ОН) во Либан (UMFIL) се на задача во Источниот Медитеран.“Слични вести