Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 230 969

Во последните 24 часа беа остварени 65 956 тестови од кои 1 192 беа позитивни

1473895
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 230 969

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 19 и вкупно изнесува 5 974 лица.

Во истиот период беа остварени 65 956 тестови од кои 1 192 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 997 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 230 969.Слични вести