Реакција од Шентоп против Обединетите Арапски Емирати за постигнатиот договор со Израел

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп покажа реакција против Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) за постигнатиот договор со Израел

1473548
Реакција од Шентоп против Обединетите Арапски Емирати за постигнатиот договор со Израел

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер покажа реакција против Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) за постигнатиот договор со Израел. 

Шентоп истакна истакна дека Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) кои ја обвинуваат Турција велејќи дека се меша во работите на Арапите, извршија отворено предавство на палестинската кауза, која е едно од основните прашања на исламскиот свет.

„Нормално е тоа што куклите кои немаат своја сопствена волја да бидат вознемирени од Турција која е вистински и одлучен бранител на палестинската кауза.“ - напиша претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер председателот на Големото наодно собрание на Турција.

 

aa/tuğbaСлични вести