Ердоган: Фокусирани сме до крај да ги браниме нашите права во Источниот Медитеран, во Либија и во Егејското Море

Претседателот Ердоган истакна дека до крај ќе бидат бранети правата на Турција во Источниот Медитеран, во Либија и во Егејското Море

1473544
Ердоган: Фокусирани сме до крај да ги браниме нашите права во Источниот Медитеран, во Либија и во Егејското Море

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во градот Ризе учествуваше на колективно свечено отворање на неколку новоизградени објекти. 

Во говорот што го одржа овде претседателот Ердоган истакна дека до крај ќе бидат бранети правата на Турција во Источниот Медитеран, во Либија и во Егејското Море.

„Ние во моментов сме фокусирани правата и интересите на нашата земја да бидат доведени до најнапредно ниво секаде во светот. Фокусирани сме да ги браниме нашите права во Источниот Медитеран, во Либија и во Егејското Море. Ако постои проблем некаде наш долг е да го насочиме нашиот слух таму.“Слични вести