Ибрахим Калин оствари телефонски разговор со Роберт О'Брајан

Во телефонскиот разговор беа разменети мислења во врска со прашања посветени на Либија, Источниот Медитеран и Палестина

1473415
Ибрахим Калин оствари телефонски разговор со Роберт О'Брајан

Портпаролот на претседателскиот кабинет Ибрахим Калин оствари телефонски разговор со советникот за национална безбедност на Соединетите Американски Држави (САД) Роберт О'Брајан.

Во телефонскиот разговор беа разменети мислења во врска со прашања посветени на Либија, Источниот Медитеран и Палестина.

Притоа Ибрахим Калин го информира својот соговорник Роберт О'Брајан дека Турција е на страната на решавање на проблемите во Либија и Источниот Медитеран по мирољубиви патишта и со преговори во рамките на меѓународното право.Слични вести