Борбата на Турција против Ковид-19: Отпуштени од болница уште 992 лица, досега оздравеа вкупно 229.972 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 21 лице, дијагностицирани се 1.256 новозаразени, а оздравеа уште 992 пациенти; Досега починаа вкупно 5.955 лица, инфектирани се 248.117, а оздравеа вкупно 229.972 лица

1473580
Борбата на Турција против Ковид-19: Отпуштени од болница уште 992 лица, досега оздравеа вкупно 229.972 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 21 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.955 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 67.214 тестирања од кои се дијагностицирани 1.256'јца новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 248.117 лица.

Со отпуштање од болница на уште 992 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 229.972 лица.Слични вести