Во реализирана операција на 11 август кај градот Ван неутрализиран терорист од сива категорија

МВР соопшти дека едниот од двајцата неутрализирани терористи во реализираната операција на 11 август во руралното подрачје на населеното место Чатак кај градот Ван, е од списокот на барани терористи од категоријата означена со сива боја

1472898
Во реализирана операција на 11 август кај градот Ван неутрализиран терорист од сива категорија

Како што е установено едниот од двајцата неутрализирани терористи во реализираната операција на 11 август во руралното подрачје на населеното место Чатак кај градот Ван, е од списокот на барани терористи од категоријата означена со сива боја.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека едниот од двајцата неутрализирани терористи во реализираната операција на 11 август во руралното подрачје на населеното место Чатак кај градот Ван, е терористот по име Белјан Бозјигит познат под кодното име „Дестан“ од списокот на барани терористи од категоријата означена со сива боја.

„Установено е дека едниот од двајцата неутрализирани терористи во реализираната операција од страна на командата на градската жандармерија на 11 август во руралното подрачје на населеното место Чатак кај градот Ван, е терористот по име Белјан Бозјигит познат под кодното име „Дестан“  од списокот на барани терористи од категоријата означена со сива боја за кого е распишана награда од 500 илјади турски лири.“ - се вели во соопштението на Министерството за внатрешни работи.Слични вести