Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се приведени четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се приведени четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад

1473154
Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се приведени четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се приведени четворица терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашите војници Мехметчик продолжуваат да ја извршуваат својата задача јуначки и со самопожртвуваност за безбедноста на нашите граници и за спокојството на нашите сириски браќа. Четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за терористички напад во подрачјето на Маслиново гранче беа приведени без да успеат да ги реализираат своите предавнички планови.“Слични вести