Предупредување од претседателот Ердоган до Грција во врска со бродот „Оруч Реис“

Ердоган го рече следното: „Им рековме никако немојте да го нападнете нашиот Оруч Реис (сеизмички брод за истражување), ако нападнете тешко ќе ја платите цената за тоа и денеска го добија првиот одговор.“

1472605
Предупредување од претседателот Ердоган до Грција во врска со бродот „Оруч Реис“

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган говореше на програмата по повод одбележувањето на 19 годишнината од формирањето на неговата владејачка Партија за правда и развој АК Партијата) кадешто направи проценка на растечката затегнатост во Источниот Медитеран.

Ердоган го рече следното: „Им рековме никако немојте да го нападнете нашиот Оруч Реис (сеизмички брод за истражување), ако нападнете тешко ќе ја платите цената за тоа и денеска го добија првиот одговор.“

Велејќи дека со одминување на епидемијата и влијанијата на новиот тип коронавирус кој го зафати целиот свет ќе се влезе во еден нов период во економијата, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го подвлече следното: „Верувам дека овој период ќе биде период на полет.“

 Слични вести