Министерот Акар и командниот врв во посета на Командата на флотата

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар и командниот врв на Турските вооружени сили (ТВС) ја посетија Командата на флотата

1473029
Министерот Акар и командниот врв во посета на Командата на флотата

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар и командниот врв на Турските вооружени сили (ТВС) ја посетија Командата на флотата од кадешто се командува со воените бродови кои го придружуваат бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ во Источниот Медитеран. 

Министерот Хулуси Акар во придружба на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер, командантот на Копнените сили генерал на армија Умит Дундар, командантот на Воздушните сили генерал на армија Хасан Кучукакјуз и командантот на Поморските сили адмирал Аднан Озбал, дојде во Командата на флотата.

Министерот Акар и командниот врв беа пречекани од страна на вице адмирал Ерџумент Татлиоглу кој согласно одлуките на Високиот воен совет на заклучно 30 август е унапреден во адмирал и други високикоманданти.

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар врши обиколка и надзор во Командата на флотата од кадешто се командува со воените бродови кои го придружуваат бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ во Источниот Медитеран.Слични вести