Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својата шпанска колешка Аранча Гонзалес Лаја

Според  добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи и Мевлут Чавушоглу и Аранча Гонзалес Лаја беше разгледано прашањето со Источниот Медитеран

1472886
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својата шпанска колешка Аранча Гонзалес Лаја

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со шпанската министерка за надворешни работи, Европска унија (ЕУ) и соработка Аранча Гонзалес Лаја.

Според  добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи и Мевлут Чавушоглу и Аранча Гонзалес Лаја беше разгледано прашањето со Источниот Медитеран.Слични вести