Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 228 980

Во последните 24 часа беа остварени 70 192 тестови од кои 1 266 беа позитивни

1473215
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 228 980

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 22 и вкупно изнесува 5 934 лица.

Во истиот период беа остварени 70 192 тестови од кои 1 266 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 934 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 228 908.Слични вести