Шентоп: „Турција е одлучна во одбраната на правата во „Сината татковина“

светот пружа поддршка на две држави од кои едната е Израел која е позната по непризнавањето и кршењето на меѓународното право, додека втората е Грција

1472086
Шентоп: „Турција е одлучна во одбраната на правата во „Сината татковина“

Претседателот на Големото национално собрание на Турција Мустафа Шентоп рече: „Турција е одлучна во одбраната на правата во „Сината татковина“.

Во објавата преку профилот на твитер, Шентоп рече дека светот пружа поддршка на две држави од кои едната е Израел која е позната по непризнавањето и кршењето на меѓународното право, додека втората е Грција.

„... Сите оние коишто ја поддржуваат Грција која зазеде неправеден и погрешен став против Турција и ТРСК, треба да знаат дека две грешки не чинат една добрина. Турција е одлучна во заштитата на правата во границите на Сината татковина.“Слични вести