Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел

Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел посветен на актуелни регионални прашања на чело со случувањата во Источниот Медитеран

1472480
Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган истакна дека Турција е на страната на формула со која ќе бидат зачувани правата на сите земји во Источниот Медитеран и ќе профитира секој. 

Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел.

Во телефонскиот разговор беа разгледани регионалните прашања на чело со случувањата во Источниот Медитеран. 

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во разговорот го информира својот соговорник претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел за тоа дека Турција е на страната на формула со која ќе бидат зачувани правата на сите земји во Источниот Медитеран и ќе профитира секој. Слични вести