Борбата на Турција против Ковид-19: Отпуштени од болница уште 968 лица, досега оздравеа вкупно 228.057

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 21 лице, дијагностицирани се 1.243'јца новозаразени, а оздравеа уште 968 пациенти; Досега починаа вкупно 5.912 лица, инфектирани се 245.635, а оздравеа вкупно 228.057 лица

1472524
Борбата на Турција против Ковид-19: Отпуштени од болница уште 968 лица, досега оздравеа вкупно 228.057

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 21 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.912 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 66.892 тестирања од кои се дијагностицирани 1.243'јца новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 245.635 лица.

Со отпуштање од болница на уште 968 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 228.057 лица.Слични вести