Министерството за национална одбрана: Одлучни сме да ги одбраниме нашите права и интереси во Источниот Медитеран

Министерството за национална одбрана во своето објавено соопштение истакна: „Одлучни сме и располагаме со сила, и во иднина да ги одбраниме сите видови наши права, нашата заинтересираност и нашите интереси во нашата Сина татковина“

1471243
Министерството за национална одбрана: Одлучни сме да ги одбраниме нашите права и интереси во Источниот Медитеран

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана на својот профил на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: 

„Со инспирацијата којашто ја добиваме од нашата славна историја, љубовта на нашиот племенит народ, неговата доверба и дова, одлучни сме и во иднина да ги одбраниме сите видови наши права, нашата заинтересираност и нашите интереси во нашата Сина татковина, располагаме со неопходната сила за тоа. Нашиот договор е нашата Сина татковина.“

Во споделената објава со соопштение од Министерството за национална одбрана зазедоа место и снимени снимки од хеликоптер на бродот за сеизмички истражувања „МТА Оруч Реис“ кој ги започна своите активности во Источниот Медитеран и елементите на турските Поморски сили кои го придружуваат и му обезбедуваат заштита.

 Слични вести