Министерот Фатих Донмез: Оруч Реис го снима рентгенот на нашите мориња

Министерот за енергија и природни ресурси Фатих Донмез во својата објава напиша: „Оруч Реис го снима рентгенот на нашите мориња. До 23 август за дводимензионални сеизмички истражувања на вкупно 1.750 километри е спуштен во Средоземното Море сеизмичи кабел

1471421
Министерот Фатих Донмез: Оруч Реис го снима рентгенот на нашите мориња

Министерот за енергија и природни ресурси Фатих Донмез сподели објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со активностите на бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“.

Министерот Донмез во својата објава информира дека во рамките на активностите за пребарување на јаглеводородни извози во Средоземното Море за реализирање на дводимензионални сеизмички истражувања е спуштен кабел во морето.

Министерот за енергија и природни ресурси Фатих Донмез во својата објава напиша: „Оруч Реис го снима рентгенот на нашите мориња. До 23 август за дводимензионални сеизмички истражувања на вкупно 1.750 километри е спуштен во Средоземното Море сеизмичи кабел (streamer). Патот да ви е отворен, енергијата да ви е висока.“Слични вести