Фуат Октај: Не можеме да се откажеме од нашата сувереност во секоја педа од Сината татковина

Потпретседателот Фуат Октај на својот профил на социјалната медија го напиша следното: „Исто како и кај нашите копнени граници не можеме да се откажеме од нашата сувереност во секоја педа од Сината татковина (#MaviVatan).“

1471242
Фуат Октај: Не можеме да се откажеме од нашата сувереност во секоја педа од Сината татковина

Потпретседателот Фуат Октај на својот профил на социјалната медија сподели објава во врска со последните случувања во Средоземното Море по потпишаниот таканаречен договор помеѓу Грција и Египет.

Октај го напиша следното: „Исто како и кај нашите копнени граници не можеме да се откажеме од нашата сувереност во секоја педа од Сината татковина (#MaviVatan).“

Потпретседателот Фуат Октај во својата објава го истакна и следното: „Нашите бродови напредуваат на својот курс без притоа да им обрнуваат внимание на таканаречените договори и оние кои го негираат (сметаат за ништовно) меѓународното право во Средоземното Море. Поздрав до тврдините на нашата земја коишто пловат во Средоземното Море.“

 Слични вести