Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 оздравеа уште 1.185 лица, досега вкупно 226.155

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 15 лица, дијагностицирани се 1.183'јца новозаразени, а оздравеа уште 1.185 пациенти; Досега починаа вкупно 5.883 лица, инфектирани се 243.180, а оздравеа вкупно 226.155 лица

1471166
Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 оздравеа уште 1.185 лица, досега вкупно 226.155

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 15 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.883 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 61.716 тестирања од кои се дијагностицирани 1.183'јца новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 243.180 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.185 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 226.155 лица.

 Слични вести