Продолжува заедничката воена вежба на Турција и Азербејџан

Пилотите, задачата ја извршија многу успешно

1470536
Продолжува заедничката воена вежба на Турција и Азербејџан

 

Турските борбени авиони од типот Ф-16 заедно со азербејџанските борбени авиони остварија заеднички летови.

Продолжува заедничката турско-азербејџанска воена вежба „Орел ТуркАз 2020“ која вооружените сили на Турција и Азербејџан ја започнаа на териториите на Азербејџан.

Во писменото соопштение кое беше објавено од срана на Министерството за одбрана на Азербејџан беше истакнато дека согласно подготвените сценарија за вежбата, турските авиони од типот Ф-16 и азербејџанските борбени авиони летаа во парови и заедно.

Пилотите, задачата ја извршија многу успешно.Слични вести