Обезбедена придружба и заштита на бродот за сеизмолошки истражувања „МТА Оруч Реис“

Турските вооружени сили со голема волја и решителност ги презедоа сите потребни мерки во надлежните поморски региони

1470741
Обезбедена придружба и заштита на бродот за сеизмолошки истражувања „МТА Оруч Реис“

 

Министерството за национална одбрана (МО) соопшти дека од страна на Турските поморски сили беше обезбедена придружба и заштита на бродот за сеизмолошки истражувања „МТА Оруч Реис“ кој почна да плови по Источниот Медитеран.

Во објавата преку профилот на твитер на Министерството беше истакнато дека од страна на Турските поморски сили беше обезбедена придружба и заштита на турскиот брод за сеизмолошки истражувања „МТА Оруч Реис“ кој почна да плови и да врши истражувања по Источниот Медитеран.

Согласно меѓународното право и интереси, Турските вооружени сили со голема волја и решителност ги презедоа сите потребни мерки во надлежните поморски региони.Слични вести