Од почетокот на годината за 7 месеци и е нанесен тежок удар на терористичката организација ПКК

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека од почетокот на годината досега за 7 месеци се неутрализирани 474 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК од кои 62'јца од водечкиот кадар

1470297
Од почетокот на годината за 7 месеци и е нанесен тежок удар на терористичката организација ПКК

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу учествуваше на церемонијата на отворање на Академијата за одбрана и образование којашто ќе делува во склопот на Администрацијата на одделот за одбрана при Генералната дирекција на полицијата. 

Во говорот што го одржа овде министерот Сојлу информира дека од почетокот на годината за 7 месеци се неутрализирани вкупно 474 терористи од кои 62'јца од водечкиот кадар. 

Сулејман Сојлу рече: "Од почетокот на годината досега се неутрализирани 474 терористи од кои 62'јца од водечкиот кадар на сепаратистичко-терористичката организација ПКК."

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу додаде дека Турција е единствената земја која води борба за целосно уништување на ПКК.Слични вести