Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во воздушна операција преку границата во областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1469621
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана воздушна операција преку границата во областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Продолжуваме да им ги рушиме пештерите врз главите на терористите. Со воздушна операција се неутрализирани уште двајца терористи на ПКК кои со помош на летлата за извидување и набљудување се утврдени во областа Зап во свеерниот дел на Ирак.“Слични вести