Во антитерористичка операција кај градот Мардин се неутрализирани двајца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во реализирана антитерористичка операција во руралното подрачје на населеното место Дерик кај градот Мардин, се неутрализирани двајца терористи на ПКК

1469757
Во антитерористичка операција кај градот Мардин се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана антитерористичка операција во руралното подрачје на населеното место Дерик кај градот Мардин, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во реализирана заедничка операција од страна на Дирекцијата на полицијата на Мардин и градската команда на жандармеријата се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Операциите во подрачјето продолжуваат.

 Слични вести