Борбата на Турција против Ковид-19: Оздравеа уште 1.103 лица, досега вкупно 223.759

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 15 лица, дијагностицирани се 1.182'јца новозаразени, а оздравеа уште 1.103'јца пациенти; Досега починаа вкупно 5.844 лица, инфектирани се 240.804, а оздравеа вкупно 223.759 лица

1469803
Борбата на Турција против Ковид-19: Оздравеа уште 1.103 лица, досега вкупно 223.759

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 15 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.844 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 61.446 тестирања од кои се дијагностицирани 1.182'јца новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 240.804 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.103'јца излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 223.759 лица.Слични вести