Борбата на Турција против Ковид-19: Оздравеа уште 1.082 лица, досега вкупно 222.656

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 16 лица, дијагностицирани се 1.172'јца новозаразени, а оздравеа уште 1.082'јца пациенти; Досега починаа вкупно 5.829 лица, инфектирани се 239.622, а оздравеа вкупно 222.656 лица

1469480
Борбата на Турција против Ковид-19: Оздравеа уште 1.082 лица, досега вкупно 222.656

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 16 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.829 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 63.842 тестирања од кои се дијагностицирани 1.172'јца новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 239.622 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.082'јца излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 222.656 лица.Слични вести