За 24 часа се неутрализирани 17 терористи на ПКК, а во последните 10 дена 57 терористи на ПКК/ЈПГ

„Во изминатите 24 часа се неутрализирани 17 припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а во последните 10 дена 57 терористи припадници на ПКК/ЈПГ“ - се вели во соопштението на Министерството за национална одбрана

1469055
За 24 часа се неутрализирани 17 терористи на ПКК, а во последните 10 дена 57 терористи на ПКК/ЈПГ

Министерството за национална одбрана соопшти дека во изминатите 24 часа се неутрализирани 17 припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а во последните 10 дена 57 терористи припадници на ПКК/ЈПГ.

Борбата на Турција против тероризмот продолжува без прекин.

На сепаратистичко-терористичката организација ПКК и се нанесува тежок пораз и тоа од една страна со распаѓањето во нејзините редови како резултат на активностите за убедување, а од друга страна со терористите коишто се неутрализираат.

Последното соопштение во врска со борбата на Турција против тероризмот пристигна од Министерството за национална одбрана во кое се истакнува дека во изминатите 24 часа се неутрализирани 17 припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а во последните 10 дена 57 терористи припадници на ПКК/ЈПГ.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана преку социјалната медија се истакнува следното. „Борбата на јуначките турски вооружени сили против тероризмот продолжува непрестано деноноќно, по ридови и на планините.“

 Слични вести