Претседателот Ердоган клањаше џума намаз во Џамијата Аја Софија

Претседателот Ердоган денеска џума намазот (петочната молитва) го клањаше во Ајасофја-и Кебир Џами-и Шерифи (Големата Џамија Аја Софија)

1468985
Претседателот Ердоган клањаше џума намаз во Џамијата Аја Софија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган џума намазот (петочната молитва) го клањаше во Ајасофја-и Кебир Џами-и Шерифи (Големата Џамија Аја Софија).

Подготовките за денешниот трет џума намаз во Ајасофја-и Кебир Џами-и Шерифи (Големата Џамија Аја Софија) по нејзиното отворање за верски обред (клањање намаз, ибадет) на 24 јули по изминати 86 години, започнаа уште во раните утрински часови.

Во тие рамки беа преземени засилени безбедносни мерки од широк обем во делот на мегданот Султанахмет и во околината на Џамијата Аја Софија даде изјава за новинарите.Слични вести