Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на оздравените достигна до 221.574 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 15 лица, дијагностицирани се 1.185 новозаразени лица, а оздравеа уште 1.028 пациенти; Досега починаа вкупно 5.813 лица, инфектирани се 238.450, а оздравеа вкупно 221.574 лица

1469130
Борбата на Турција против Ковид-19: Бројот на оздравените достигна до 221.574 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 15 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.813 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 56.726 тестирања од кои се дијагностицирани 1.185 новозаразени лица, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 238.450 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.028 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 221.574 лица.

 Слични вести