Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека турските командоси во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) во северниот дел на Ирак неутрализираа тројца терористи на ПКК

1468317
Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, кои биле утврдени од страна на турските командоси.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашите јуначки командоси кои во рамките на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) којашто продолжува успешно  продолжуваат да влегуваат во пештерите (дупките) на терористите, неутралиизраа тројца терористи на ПКК.“

 Слични вести