Чавушоглу и Бартоло во Триполи примени кај либискиот премиер Сараџ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и министерот за надворешни работи на Малта Еварист Бартоло во Триполи се состанаа со либискиот премиер Фајез ал-Сараџ

1468329
Чавушоглу и Бартоло во Триполи примени кај либискиот премиер Сараџ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и министерот за надворешни работи на Малта Еварист Бартоло кои отпатуваа во работна посета на Либија, во Триполи беа примени кај либискиот премиер Фајез ал-Сараџ.

На средбата која се одржа во зградата на Претседателскиот совет во Триполи беше разговарано за последните случувања по прашањето на кризата во Либија и чекорите коишто ќе бидат фрлени во правец на политичкото решение на кризата.Слични вести