Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 220 546

Во истиот период беа остварени 54 494 тестови од кои 1 153 беа позитивни.

1468436
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 220 546

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 14 и вкупно изнесува 5 798 лица.

Во истиот период беа остварени 54 494 тестови од кои 1 153 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 040 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 220 546.Слични вести