Претседателот Ердоган го прими премиерот на Турската Република Северен Кипар Ерсин Татар

Претседателот Ердоган вчера во пладневните часови од својот дом во Кисикли во Истанбул премина во дворецот Вахдеттин во Ченгелќој кадешто го прими премиерот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар

1467629
Претседателот Ердоган го прими премиерот на Турската Република Северен Кипар Ерсин Татар

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган вчера во Истанбул го прими премиерот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар.

Претседателот Ердоган во пладневните часови од својот дом во Кисикли во Истанбул премина во дворецот Вахдеттин во Ченгелќој.

Овде, претседателот Ердоган го прими премиерот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар.

На средбата затворена за медиумите присуствуваше и потпретседателот Фуат Октај.

Средбата траеше приближно еден и пол час.Слични вести