Исмаил Чатакли: Во операциите во јули се неутрализирани 105 терористи од кои 5 од сива категорија

Заменик министерот за внатрешни работи Исмаил Чатакли информира дека во реализираните операции во месец јули се неутрализирани 105 терористи од кои 5 мина беа во списокот на барани терористи од категоријата означена со сива боја

1467570
Исмаил Чатакли: Во операциите во јули се неутрализирани 105 терористи од кои 5 од сива категорија

Заменик министерот за внатрешни работи Исмаил Чатакли одржа месечен состанок за информирање на печатот посветен на активностите на Министерството.

Чатакли информира дека во реализираните операции во месец јули се неутрализирани 105 терористи од кои 5 мина беа во списокот на барани терористи од категоријата означена со сива боја. 

Исмаил Чатакли истакна дека во месец јули се притворени и 2.108 осомничени лица за кои се проценува дека се поврзани со терористички организации, а од кои се уапсени 325.Слични вести