Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 218 491

Во последните 24 часа беа остварени 46 249 тестови од кои 1 083 беа позитивни

1467077
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 218 491

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 18 и вкупно изнесува 5 765 лица.

Во истиот период беа остварени 46 249 тестови од кои 1 083 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 994 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 218 491.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека започна нова инплементација во борбата против епидемијата.

Според соопштението, зависно од дневната и неделна стапка (на смртните случаи и инфктираните), од страна на губерниите ќе се преземат дополнителни мерки и ќе се зголемат контролните активности.Слични вести