Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 216 494

Во последните 24 часа беа остварени 40 247 тестови од кои 987 беа позитивни

1466133
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 216 494

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 18 и вкупно изнесува 5 728 лица.

Во истиот период беа остварени 40 247 тестови од кои 987 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 978 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 216 494.Слични вести