Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) во областа Гара на северот на Ирак се неутралиизрани 6 терористи на ПКК

1465512
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи

Во реализирана воздушна операција во северниот дел на Ирак се неутралиизрани 6 мина терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ), со реализирана воздушна операција се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК утврдени во областа Гара во сверниот дел на Ирак.“Слични вести