Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција достигна до 214.535 лица

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 17 лица, дијагностицирани се 982 новозаразени лица, а оздравеа уште 996 пациенти; Досега починаа вкупно 5.961 лице, инфектирани се 230.873, а оздравеа вкупно 214.535 лица

1465406
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција достигна до 214.535 лица

Дневниот број на регистрирани нови случаи на зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) во Турција продолжува да изнесува под илјада лица.

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 17 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.691 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 46.492 тестирања од кои се дијагностицирани 982 новозаразени лица, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 230.873 лица.

Со отпуштање од болница на уште 996 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 214.535 лица.Слични вести