Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 229 891

Во последните 24 часа беа остварени 43 236 тестови од кои 967 беа позитивни

1464815
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на  229 891

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 15 и вкупно изнесува 5 674 лица.

Во истиот период беа остварени 43 236 тестови од кои 967 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 967 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 229 891.Слични вести