Чавушоглу: Со отворањето на Аја Софија повторно за верски обред е отворена нова страница во историјата

Мевлут Чавушоглу на својот профил на Твитер го напиша следното: „Хамдолсун (фала му на Аллах) Ајасофја-и Кебир Џами-и Шерифи е отворена. Отворена е и нова страница во историјата. Истовремено и во историјата на независноста на Турција...“

1461460
Чавушоглу: Со отворањето на Аја Софија повторно за верски обред е отворена нова страница во историјата
mevlut cavusoglu.jpg
erdogan-cavusoglu ayasofya.jpg

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека со отворањето на Ајасофја-и Кебир Џами-и Шерифи повторно за верски обред (клањање намаз) повторно по изминати 86 години е отворена нова страница во историјата.

Чавушоглу во својата споделена објава го напиша следното: „Хамдолсун (фала му на Аллах) Ајасофја-и Кебир Џами-и Шерифи е отворена. Отворена е и нова страница во историјата. Истовремено и во историјата на независноста на Турција...“Слични вести