Денес се одржа состанокот на Врховниот воен совет на Турција

Висока дисциплинираност, можта на одвраќање на непријателот, супериорните способности продолжуваат да важат за гаранција на нашата татковина и иднината

1460544
Денес се одржа состанокот на Врховниот воен совет на Турција

Денес под претседателство на претседателот Реџеп Тајип Ердоган во претседателскиот дворец во Анкара се одржа состанокот на Врховниот воен совет на Турција.

Состанокот кој започна во 12.15 часот и беше затворен за печатот траеше 45 минути.

Претседателот Ердоган пред состанокот заедно со членовиот на Врховниот воен совет најпрвин го посетија Мавзолејот на Ататурк (Аниткабир) и положија венец.

Во рамките на посетата на мавзолејот, претседателот Ердоган во спомен книгата напиша:

„Успесите што ги постигнавме во Сирија, Либија, Источниот Медитеран и борбата против тероризмот ја одразуваат моќта и спсобноста на нашата армија. Висока дисциплинираност, можта на одвраќање на непријателот, супериорните способности продолжуваат да важат за гаранција на нашата татковина и иднината.“Слични вести