Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија фатени двајца терористи

Турските безбедносни сили, во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија, приведоа двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1459658
Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија фатени двајца терористи

Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се фатени двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Според објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, во подрачјето на операцијата Маслиново гранче којашто беше реализирана од страна на Турските вооружени сили (ТВС) на северниот дел на Сирија во 2018 година се утврдени двајца терористи на ПКК/ЈПГ кои воделе активности за нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето.

Притоа, двајцата терористи беа приведени без да ги остварат своите предавнички намери.Слични вести