Авион „АВАКС“ на НАТО и воен персонал испратени на задача во Конја

НАТО испрати разузнавачки авион „АВАКС“ и воен персонал кои ја започнаа својата задача во градот Конја, а во рамките на реализација на заеднички операции

1459942
Авион „АВАКС“ на НАТО и воен персонал испратени на задача во Конја

Министерството за здравство соопшти дека авион „АВАКС“ (AWACS) на НАТО кој полета од Германија во рамките на реализација на заеднички операции почна да ја извршува својата задача во градот Конја.

Во објавеното соопштение од Министерството за вели следното: „Авионот 'АВАКС' (AWACS) кој полета од Германија во рамките на реализација на заеднички операции на Алијансата и персоналот со него пристигна во Конја и почна да ја извршува својата задача во Командата на баталјонот за авангардна операција за рано известување и контрола од воздух на НАТО.“

 Слични вести